Sivut

torstai 11. kesäkuuta 2015

Paras voileipäkakku


Tämä voileipäkakku on löytynyt kaikista juhlista kotonani niinkauan kuin muistan. Tämä on äitini kotitaloustunnilta peräisin. Kuten ohjevihkosesta näkyy, hyvin on käytetty.

Vieraille tarjottiin täysin tälllä ohjeella tehtyä kakkua, itselleni tein sivuun vielä pienen version gluteenittomista paahtoleivistä. Se oli erinomaista niinkin, vaikkakin toki ruisleipä ja vaalea aito vuokaleipä tähän oman hienon säväyksen antaakin.

Vaikka kakussa on maksatäyte ovat sitä monet maksakammoiset vieraat syöneet hyvällä ruokahalulla, ja vielä santsanneetkin :)

Pikkuveljeni yo-juhliinkin äitini teki tämän kakun, mutta sain luvan jakaa ohjeen :) Jes! vaihekuvia minulla ei valitettavasti ole.

Paras voileipäkakku

3 vaalean vuokaleivän pitkää siivua
2 ruisvuokaleivän pitkää siivua

Täytteet:

maksatahna
75 g maksapasteijaa tai maksamakkaraa
50 g voita tai margariinia
tomaattisosetta

munavoi
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
50 g voita
suolaa

Kuorrutus
1,5 dl kermaa

1 tl sinappia
3 tl sokeria
3 tl etikkaa
majoneesia

Koristeeksi
leikkeleitä
munaa
salaattia
kurkkua
tomaattia yms.

kostutukseen 
lihalientä

1. Leikkaa vuokaleipä viipaleista reunat pois.
2. Valmista täytteet vatkaamalla täytteiden aineet sähkövatkaimella kuohkeaksi. Maistele.
3. Kostuta viipaleet reilusti lihaliemellä.
4. Laita joka toiseen väliin maksatahnaa ja joka toiseen väliin munavoita.(ruisleivän päälle munaa ja vaalean päälle maksaa)
5. kääri täytetty kakku voipaperiin laita jääkaappiin painon alle (esim. yön yli)
6. Valmista kuorrute. Vatkaa kerma, sinappi, sokeri ja etikka vaahdoksi, lisäämajoneesia, kunnes kuorrutteen maku on sopiva ja koostumus oikea.
7. kuorruta ja koristele kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti