Sivut

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Yo-juhlakakkuna possu


Toukokuun lopussa vietettyihin veljeni ylioppilasjuhliin väsäsin sokerimassakuorrutteisen possun kera yo-lakin. Kakussa oli mehevä suklaakakkupohja sekä cookies and cream kakkupohja. Ja täytteenä cookies and cream -täyte. Kärsä ja jalat olivat voikreemillä ja sokerimassalla päällystettyä riisimuromassaa, johon ohjeen löydät täältä.

Tällä ohjeella syntyi kaksi possukakkua - iso ja pienempi. En osaa tarkempia mittoja tätä valitettavasti antaa. Ja kakkupohjia jää vielä ylikin - vaikka cake popsien tekoa varten.


Possun osia

Possukakku x2 (gluteeniton)

Aloita possun teko yo-lakkien, kärsän, jalkojen ja saparon teolla. Nämä vo tehdä helposti jo viikkoa ennen kakun tekoa. Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa. Saparo on pelkkää sokerimassaa, ja jalat ja kärsä riisimuromassaa päällystettynä voisokerikreemillä ja sokerimassalla.

Pohjien ja täytteen lisäksi tarvitset
noin 500 g vaaleanpunaista sokerimassaa
Jonkin verran mustaa ja valkoista sokerimassaa
Voi-sokerikreemitarpeet (125 g voita, 1 tl vaniljasokeria, 4 dl tomusokeria ja 1 rkl vettä)
Riisimurovaahtokarkkimassatarpeet (25 g voita, 100 g vaahtokarkkeja ja 80 g riisimuroja)
Possun osia

Pohjat:

Mielettömän mehevä suklaakakkupohja
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
3 kananmunaa
1 dl ranskankermaa (maitorahkan voi korvata ranskankermalla, jolloin ranskankermaa 1,5 dl)
0,5 dl maitorahkaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
noin 5 dl
Pohjat uunista oton jälkeen

gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
reilu 2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja valmistele vuoka (itse käytin suorakulmio irtoreunoja  uunipellillä, johon asettelin vain leivinpaperin)
2. Sekoita kuivat aineet keskenenään.
3. Sulata voi ja suklaa mikroaaltouunissa
4. Sekoita voin ja suklaan joukkoon vesi, öljy, ranskankerma, maitorahka, kananmunat yksitellen ja sokerit.
5. Lisää kuivat aineet joukkoon mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 - 55 min. (riippuen siitä paistatko korkean vai matalan kakun)
7. Kokeile kypsyys tikulla jo ennen ajan umpeutumista ja peitä paiston loppuvaiheessa kakku foliolla pinnan palamisen estämiseksi tarvittaessa.

Pohjat uunista oton jälkeen
Cookies and cream -kakkupohja 
100g voita
4 dl sokeira
2,5 dl maitoa
2 tl vaniljauutetta tai 1 tl vaniljasokeria
5 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 munanvalkuaista
16 gluteenitonta dominatyyppistä täytekeksiä

1. Uuni 175 asteiseksi ja valmistele vuoka. Käytin suorakulion irtoreunoja uunipellillä, johon asettelin leivinpaperin.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja murenna keksit.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
4. Lisää voivaahtoon maito ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi.
5. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja munanvalkuaiset, vatkaa vielä muutama minuutti.
6. Lisää lopuksi murennetut keksit.
7. Paista noin 25 - 30 min.

Kakku kipattuna tarjoilualuselle
Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
3 dl kermaa (käytin flora vispiä)
noin 10 gluteenitonta dominotyyppistä täytekeksiä

1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen.
3. Murenna keksit ja sekoita ne tuorejuustokermaseoksen joukkoon.

Kakut rakensin kahteen kippoon, jotka olin vuorannut tuorekelmulla. Vuorotellen suklaa ja cookies and cream-kakkupohjaa. Molempia molempiin kakkuihin tuli 2 kerrosta. Väliin täytettä. Lisäksi kostutin pohjia maidolla.

Laita kipot jääkaappiin mielellään yön yli ja kippaa tarjoiluvadille seuraavana päivänä.

Kuorruta kakku ensin voisokerikreemillä ja peitä sen jälkeen vaaleanpunaisella sokerimassalla. Kiinnitä jo aiemmin tehdyt kärsät ja muut hammastikkujen avulla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti