Sivut

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pizzaa

Seinäjoella on eräs ravintola, mistä saa todella hyvää gluteenitonta pizzaa. Tällä kyseisellä hieman muokkaamallani reseptillä saa ainakin yhtä hyvän pohjan aikaiseksi.

Pizzapohja:
2 dl vettä
n. puoli pussia kuivahiivaa
n. ½ tl suolaa 
n. 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (mulla käytössä sunnuntain vaalea jauhoseos)
½ dl oliiviöljyä 
n. 1 tl psylliumjauhetta

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva ja psylliumjauhe noin 2 dl jauhoja ja lisää ne veteen. Sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja, kunnes taikina alkaa irrota reunoista ja vaikuttaa helposti käsiteltävältä. Lisää öljy ja vaivaa se taikinan sekaan. Levitä taikina pellille joko kaulitsemalla tai käsin painelemalla ja anna kohota sen aikaa, kun valmistelet täytteitä (tai noin 15 min)


Kuvan pizzassa on täytteenä
chilimaustettua tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa (mausteena suolaa, chiliä, currymausteseosta)
2 pientä sipulia
3 isoa kynttä valkosipulia
pepperonimakkaraa
jalapenoja
noin 200 g kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
Ja pizzan toisessa puolessa myös sinihomejuustoa

Levitä haluamasi täytteet pohjan päälle ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti