Sivut

lauantai 5. lokakuuta 2013

Mokkainen tervajuustokakku

Muutamia viikkoja sitten totesin, että kaapistani löytyisi tarvikkeet pieneen juustokakkuun. Laitoinpa sitten avomiehelleni viestin, jotta mimmosta juustokakkua hän tahtoisi. Vastaus oli "tervajuustokakku". Hieman olin epäileväinen asian suhteen, ja aloin googlettelemaan, mutta eihän moiseen kakkuun mitään ohjetta löytynyt. Hetkisen asiaa tuumattuani keksin, että voisin kokeilla sulattaa täytteeseen tervapiru-karamelleja. Siispä laitoin viestin avokilleni takaisin, että "onnistuu" ja marssin karkkikauppaan.
       Tästä ensimmäisestä kakusta en tietenkään laittanut mitään itselleni ylös. Jäin myöhemmin miettimään, että minkähän verran mitäkin kakkuun heitin - mm. tervapirujen määrästä mulla ei ollut hajuakaan. Kakun täyte oli muutenkin hieman mielenkiintoinen, kun tuorejuustoa ei ollut riittävästi, niin jatkoin täytettä kaapista löytyneellä rahkalla. Mutta koska kakku oli hyvvää, päätin uudelleen suorittaa kyseisen kakun. Ja tällä kertaa niin, että mulle jää siitä ohjekin.
       Ohje on gluteeniton.



Mokkainen tervajuustokakku
Pohja:
180g gluteenittomia digestivekeksejä
75g  voita

Täyte:
200g tervapiru-karamelleja
vettä
2,5 dl creme vanillaa
200g rahkaa
200g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
n.1dl kahvia

Valmista pohja. Vuoraa irtopohja vuoan pohja leivinpaperilla. Sulata voi. Murskaa keksit (itse käytän tähän perunamuusinuijaa) ja lisää sulatettu voi keksimurkan sekaan. Levitä ja painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

Täytteen valmistus:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. 
Vatkaa creme vanilla vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeria. Sekoita joukkoon rahka ja tuorejuusto.
Sulata tervapiruja kattilassa liedellä pienessä määrässä vettä koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä sulatteluvaiheen aikana. Karamellit sulavat melko hitaasti. Sulanut massa saa olla melko löysää. (itse jätin karamellisulaan vähän sattumiakin enkä siis ihan sileäksi sitä sulattanut). Lisää massa vanilla-tuorejuusto-rahka -seokseen ja sekoita hyvin.
Liota liivatelehdet kahviin, ja valuta kahvi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. 
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti