Sivut

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Turkinpippurimarengit


Näitä oon tehnyt aika monesti, mutta vasta nyt pääsee ohje blogiin :)

Laitoin turkinpippuriversioihin oikein kunnolla tuota murskaa:) Se on niin hyvää. Minusta marengeista tulee parhaita, kun ne ovat uunissa vain sen aikaa, että irtoavat paperista. Eli ulkopinta on kuiva, mutta sisältä ihanan pehmeitä ja sitkeitä. Näistä marengeista tulee houkuttelevan näköisiä, kun ne vain lusikalla läiskii pellille.



Turkinpippurimarengit

2 isoa valkuaista
3 dl tomusokeria
noin 2 dl turkinpippurirouhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 110 asteeseen.
2. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi (niin että voit kääntää kupin ylösalaisin ilman, että vaahto valuu poies)
3. Lisää vaahdon sekaan turkinpippurirouhe. Sekoita varovasti.
4. Läiski vaahdosta lusikalla leivinpaperilla peitetylle pellille kasoja.
5. Paista uunissa reilu tunti. Voit aina välillä kokeilla joko marenki irtoaa paperista, ja jos se irtoaa, se on valmis.

2 kommenttia:

  1. Oi että, nämä olisivat kyllä mun herkkua! Pitääkin testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen. Vähemmälläkin turkinpippurirouheella tosin pärjää. Mä halusin vaan extraturkinpippurisia :)

      Poista