Sivut

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Riisipiirakkakakku lohi- ja munatäytteillä (gluteeniton ja laktoositon)


Moilas glutenfree järjesti kilpailun, jossa bloggareille annettiin tehtäväksi tuunata riisipiirakkaa. Tässä minun tuunaukseni.

Klikkaamalla alla olevaa kuvaa. voit äänestää suosikkiasi. Ja Samalla voittaa 100 euron lahjakortin.


Riisipiirakkakakku lohi- ja munatäytteillä (gluteeniton ja laktoositon)

12 kpl moilas glutenfree pakasteriisipiirakoita
laktoositonta voisulaa

täyte 1:
150 g kylmäsavulohta
100 g valkosipulituorejuustoa
75 g ranskankermaa¨
1,5 tl sitruunanmehua
suolaa
200g lämminsavulohta

täyte 2:
4 kananmunaa
50 g huoneenlämpöistä voita
100g raejuustoa
suolaa
1 maustekurkku

kostutukseen maitoa

kuorrutus 200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosipulituorejuustoa
75 g ranskankermaa

koristeluun 2 kananmunaa
50 g kylmäsavulohta
maustekurkkua

lisäksi tarvitset 20 cm:n irtopohjavuoan reunaympyrän

1. Paista piirakat ohjeen mukaan, eli 225 asteisessa uunissa 5-7 min. Voitele uunista tulleet piirakat voisulalla ja laita kulhoon pyyhkeen alle. Anna jäähtyä ja pehmetä siellä hetki.
2. Keitä 6 kpl kananmunia (4 täytteeseen ja 2 koristeluun)
3. Valmista täyte 1. Pilko kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää kylmäsavulohi ja sitruunan mehu ja sekoita. Lisää suolaa maun mukaan. Pieni myös lämminsavulohi, mutta älä sekoita täytteeseen.
4. Valmista täyte 2. Kuori 4 keitettyä kananmunaa. Pieni ne haarukan avulla. Sekoita munamurskan joukkoon pehmeä huoneenlämpöinen voi, ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös 100 g raejuustoa. Lisää suolaa maun mukaan. Kuutioi myös maustekurkku, mutta älä sekoita täytteen sekaan.
Asettele piiraat näin.
5. Aseta isolle lautaselle irtopohjavuoanreunat. Asettele astiaan kolme kokonaista riisipiirakkaa. (kuvanmukaisella tavalla.) Ota neljäs piirakka ja puolita se. Leikkaa toinen puolikas kolmeen osaan,ja aseta palat riisipiirakoiden väliin jääviin koloihin reunalla. Leikkaa toisesta puolikkaasta reunat irti, niin että jäljelle jää kolmio, ja aseta se riisipiirakoiden keskellä jääneeseen kolmioaukkoon.  Kostuta piirakoita hieman maidolla.
6. Levitä kylmäsavulohitäyte piirakoiden päälle, ja ripottele pintaan lämminsavulohipalat.
7. Tee seuraava piirakkakerros samalla tavalla, voit hieman muuttaa "rajojen" paikkaa, eli asettaa piirakat hieman eri kohtiin, kuin ensimmäisessä kerroksessa, mutta pakollista tämä ei ole. Kostuta.
8. Levitä piirakkakerroksen päälle kananmuna-voi-raejuusto -täyte ja ripottele sen pinnalle maustekurkkukuutiot.
9. Laita munakerroksen päälle viimeiset piirakat - samoin kuin kaksi edellistäkinkerrosta, ja kostuta.
10. Peitä kakku foliolla, ja aseta kakun päälle painoksilautanen (ja laita siihen jotain lisäpainoa), ja siirrä kakku jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi tai kahdeksi.
11. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Ota kakku kaapista, ja poista irtoreunat. Levitä kuorrutus kaikkialle kakun päälle.
12. Tee kylmäsavulohesta ruusuja ja mautekurkuista lehtikoristeita ja asettele kakun päälle.
13. Kuori kaksi kananmunaa ja murenna ne haarukalla, ja ripottele kananmunamurska kakun ympärille kakkulautaselle.
14. Leikkaa kakusta paloja terävällä veitsellä.





Munatäyte
Lohitäyte










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti