Sivut

lauantai 14. toukokuuta 2016

Minttusuklaavaniljatäytekakku (laktoositon ja gluteeniton)



Eräisiin toisiin soittajaisiin tänä keväänä tein tämän minttusuklaavaniljatäytekakun. Kakku tuntui kelpaavan vallan mainiosti. Itse en ehtinyt maistaa ollenkaan :)



Minttusuklaavaniljatäytekakku (gluteeniton ja laktoositon)






Kakkupohja (korkea 26 cm)
7 kananmunaa
0,7 x kananmunien paino (g) sokeria
0,7 x kananmunien paino (g) semperin fin mix -jauhoseosta
noin 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen laktoositonta maitoa ja vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Laita 26 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista reilu kymmenen senttiä leveitä suikaleita kaksi. (Leivinpaperiarkin sivun pituus x 10 cm suikale). Asettele suikaleet irtopohjavuoan reunoille siten, että saat niillä vuokaan etrakorkeat reunat.
3. Riko kananmunat kulhoon, ja punnitse ne.
4. Kerro kananmunien paino 0,7 ja lisää sokeria tuloksen mukaisen määrän verran.
5. Sekoita toisessa astiassa saman verran semperin fin mix -jauhoseosta ja leivinjauhe.
6. Vatkaa kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi, noin 7-8 minuuttia, ja lisää jauhot varovasti sekaan. Nostele taikina tasaiseksi.
7. Kaada vuokaan ja paista noin 30-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
8. Kun kakku on kypsä, ota se uunista ja pudota pöydälle noin 10-15 sentin korkeudelta - näin kakku ei läsähdä.
9. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.
10. Tee täytteet.

Vaniljamousse 
4 dl laktoositonta vispikermaa
400g (2prk) Valion laktoositonta vaniljarahkaa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
noin 0,2 dl vettä
Vanilja-aromia (käytin lidlistä joskus ostamaani butter-vanilla -aromia)

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää kerman joukkoon rahkat, venilja-aromi ja sokerit (kannattaa maistella - eikä sokeasti uskoa mun ohjetta :) )
4. kuumenna vesi, ja sulata liivatelehdet siihen.
5. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Minttusuklaamousse
4 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta ja gluteenitonta suklaata
400 g (2 prk) laktoositonta  valion minttusuklaarahkaa
tomusokeria halutessa
1-2 tl piparminttuaromia

1. Sulata suklaa.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää joukkoon rahka.
3. Lisää sulatettu suklaa ohuena nauhana kkoko ajan sekoittaen - sekoita tasaiseksi.
4. Lisää lopuksi tomusokeria halutessasi ja maistellen piparminttuaromia. Sitä saa laittaa aika reilusti.

Kakun kasaaminen
1.Laita tarjoilulautasen päälle irtoreunavuoan pelkät reunat. ja vuoraa lisäkorkeutta leivinpaperilla, kuten paistaessakin.
2. Aseta reunojen sisälle kakkupohjan pohja.
3. Kostuta vaniljasokerilla makeutetulla maidolla.
4. Kaada pohjan päälle minttusuklaatäyte (jätin noin desin verran täytettä itselle maisteluun)
5. Aseta päälle seuraava kakkupohjan pala, kostuta.
6. Kaada päälle vaniljatäyte (kuten myös tästä, jätin noin desin verran maistelua varten :) )
7. Aseta vaniljatäytteen päälle viimeinen kakkupohjan pala, ja kostuta.
8. Siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään yön yli, vähintään 4 tuntia.
9. Valmista kuorrute


Tuorejuustovalkosuklaakuorrute 

Viimeistelemätön kuorrutus
175 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
125 g laktoositonta voita
400 g tomusokeria
150 g riisimaitovalkosuklaata
1 tl piparminttuaromia
sinistä ja keltaista geeliväriä

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää tomusokerit, ja vaahdota ilmavaksi.
3. Sulata valkosuklaa, ja lisää se kuorrutteen joukkoon. Sekoita.
4. Jaa kuorrute kahteen eri astiaan, ja mausta toinen piparminttuaromilla, ja värjää se geelivärien avulla mintunvihreäksi.
5. Poista kakun ympäriltä reunat, ja tarvittaessa siisti kakkua, ja sitten kuorruta kakku. Käytä vihreää kuorrutetta kakun alaosaan, ja valkoista yläosaan, pintaan oman taiteeellisen silmän mukaan (jää ganachen alle piiloon)

6. Levitä kuorrutetta ensin ohut kerros kaikkialle kakkuun, ja siirrä hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
7. Lisää kuorrutetta ja tasoita kakun pinta mahdollisimman tasaiseksi. Voit aina välillä käyttää kakkua jääkaapissa kovettumassa.
7. Siirrä kakkujääkaappiin ja valmista suklaaganache.

Maitosuklaaganache
150 g laktoositonta ja gluteenitonta maitosuklaata (brunberg)
1 dl kuohukermaa

1. Pilko suklaa pieniksi paloiksi.
2. Kuumenna kerma, ja lisää suklaa kerman joukkoon,
3. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
4. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta ganache jämähtää sen verran, että se valuu kauniisti kakun reunoille.
5. Levitä ganache kakun päälle.


Koristele kakku esimerkiksi sokerimassasruusuin, kakunkoristerakein ja riisimaitovalkosuklaamuruin kuten kuvan kakku on koristeltu.

Levitän suklaaganachen kakun päälle siten, että ensin laitan raunoille ja ohjaan lusikalla ganachea valumaan kakun reunoille, ja vasta lopuksi levita ganachen kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti