Sivut

lauantai 21. marraskuuta 2015

Valkosuklaa-glögijuustokakku (gluteeniton ja laktoositon)

Tein tämän vuoden ekoihin pikkujouluihin muutama viikko sitten omaa yhtä suosikkikakkuani - valkosuklaa-glögijuustokakkua. Käytin omaa tuttua reseptiäni, mutta saadakseni siitä laktoosittoman käytin punnitse&säästä -liikkeestä ainakin löytyvää riisimaitovalkosuklaata. Lisäksi flora vanillan sijaan käytin laktoositonta vispikermaa ja vaniljasokeria.

Valkosuklaa-glögijuustokakku (gluteeniton ja laktoositon)

Pohja:
200 g semperin gluteenittomia piparkakkuja
75 g sulatettua laktoositonta
voita

Täyte:
300 g tuorejuustoa
2,5 dl laktoositonta vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
190 g riisimaitovalkosuklaata
4 liivatelehteä
0,5 dl glögiä (laitoin suhteessa 1:1 vettä ja tiivistettä)

Päällinen:
3 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

Koristelu: noin 10 g riisimaitovalkosuklaata


1. Murskaa keksit, ja sekoita sulan voin kanssa. Taputtele leivinpaperilla peitetyn irtoreunavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

2. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto ja vaniljasokeri.
4. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita täytteen sekaan.
5. Kuumenna glögi ja sulata lionneet liivatelehdet glögiin. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.
6. Kaada täyte jääkaapissa olleen pohjan päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään.

7. Kun kakku on hyytynyt (itse tein kakun aamulla ja päällysteen illalla) valmista glögikiille kakun päälle.
8. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
9. Kuumenna 1 dl vettä kiehuvaksi ja liota liivatelehdet siihen. Lisää glögitiiviste.
10. Anna jäähtyä tovi ja kaada kakun päälle. Jääkaappiin jähmettymään (mulla oli yön yli, mutta muutama tunti riittää) ja sitten koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia: