Sivut

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Porkkanakakkupallerot eli porkkanaiset cake popsit (gluteeniton)

Jääkaapissa oli avattu tuorejuustorasia. Lisäksi porkkanapussi oli viipynyt kaapissa aivan liian pitkään ilman käyttöä. Jotain piti kivaa piti keksiä. Herkkukaapissa oli myössä pari levyä valkosuklaata. Voisiko näille kolmelle ainekselle keksiä parempaa käyttöä kuin porkkanakakkupallerot?

Näistä tuli eriherkullisia.


Porkkanakakkupallerot (gluteeniton)

2 dl sokeria
2,5 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kanelia
2 kananmunaa
1 dl öljyä
175 g porkkanaraastetta
100 g tuorejuustoa
260 g valkosuklaata
koristeita

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Sekoita kuivat aineet (myös sokeri)
3. Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste sekaisin.
4. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
5. Kaada leivinpaperilla peitettyyn vuokaan ja paista noin 30 - 40 min.
6. Kumoa valmis kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
7. Sulata valkosuklaata 60 g.
8. Pehmennä tuorejuusto haarukalla sekoittaen.
9. Murusta valmiista porkkanakakkupohjasta kippoon noin 250 g kakkua.
10. Sekoita kakkumurun joukkoon tuorejusuto ja sulatettu valkosuklaa.
11. Muotoile massasta palleroita ja laita pallerot hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
12. Sulata loppu valkosuklaa ja pyörittele pallerot valkosuklaasulassa yksi kerrallaan ja koristele halutessasi strösseleillä.
13. Anna kylmentyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

2 kommenttia: