Pohjaksi kakkuun tein tumma olut - suklaa -brownien (ohje täältä, vähän on muuteltu) ja täytteeksi vaniljafudgesta ja kermasta vatkattu makea täyte. Tuoppien sisällä on vaahtokarkki-riisimuro -massaa ja oluen kuohu on kermavaahtoa. Muutoin koristeet ovat kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta ja kuorrutteena on itsetehty vaahtokarkkimassa.
En ole vielä kuorruttamisen tai koristeiden mestari, mutta ehkäpä vielä opin.
Olut-brownies-vanilja -täytekakku (gluteeniton)
Pohja:
210 g tummaa suklaata (käytin 130 g pandan tummaa ja 80 g 80% suklaata)
150 g voita
3 munaa
2,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2,5 dl tummaa kukko-olutta
1. laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja voitele ja korppujauhota ja paperoi kakkuvuoka.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään - myös sokeri.
3. Sulata voi ja suklaa (käytin mikroa)
4. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sekaan kuivat aineet.
5. Lisää sekaan sulatettu suklaa ja voi sekä olut. sekoita tasaiseksi.
6. Kaada vuokaan ja paista noin 25 - 30 min. Kokeile kypsyys tikulla.
7. Anna jäähtyä ja halkaise keskeltä.
Täyte:
3 dl kermaa
200 g vaniljafudgepaloja
1. Laita kerma ja fudget kattilaan.
2. Kuumenna ja sekoita koko ajan - lämmitä kunnes fudget ovat täysin sulaneet.
3. Laita täyte jääkaappiin tai pakastimeen ja viilennä kunnolla kylmäksi.
4. Vatkaa vaahdoksi.
Täytä kakku. Säästä osa täytteestä kakun pinnan kuorruttamiseen koristemassan alle. Vatkasin itse myös hieman kermaa lisäksi vaahtokarkkimassan alle.
Anna kakun maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään ennen kuorruttamista.
Kakun lisäksi äiti sai tällaisen kukka-asetelman |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti