Näin ne tein.
Gluteenittomat laskiaistötteröt
3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeira
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
n. 7 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
85 g pehmeää voita
Täyte:
mansikkahilloa
noin 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
sokeria
vaniljasokeria
Foliota
Öljyä
kananmuna voiteluun
(tomusokeria)
1. Muotoile foliosta 15 tötteröä.
2. Kuumenna maito reilusti lämpimäksi (enemmän kuin 42 astetta)
3. Lisää maidon joukkoon psyllium. Anna turvota 5 - 10 min.
4. Sekoita maidon sekaan sokerit, suola ja kananmuna.
5. Sekoita kuivahiiva ja leivinjauhe noin 3 desilitraan jauhoja. Lisää maidon joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Vaivaa joukkoon tässä vaiheessa pehmeä voi.
7. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten kunnes takina alkaa irrota reunoista ja tuntua kimmoisalta.
8. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa noin 15 osaan.
9. Pyörittele palat ensin palloiksi ja sitten noin 25 - 30 senttisiksi tangoiksi. Litistä tangot.
10. Öljyä tötterö, ja pyöritä tötterön pohjasta alkaen taikinasuikale tötteröksi tötterön päälle :) Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Tee loput tötteröt samoin.
11. Anna kohota noin 30 min.
12. Kuumenna uuni 225 asteiseksi.
13. Voitele tötteröt munalla ja paista tötteröitä noin 15 minuuttia. Poista foliotötterö paiston jälkeen.
14. Anna pullien jäähtyä.
15. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
16. Voitele tötteröt ensin hillolla ja pursota tai lusikoi tötteröihin kermavaahtoa.
17. Halutessasi koristele tomusokerilla
Nämä ovat kyllä tänä vuonna suosittuja :D pitääpä napata ylös tuo sinun gluteeniton ohje ;)
VastaaPoistaJoo, mä kyllä yllätyin ku luulin olevani jotenkin edelläkävijä näiden kanssa :D
PoistaTuo gluteeniton pullataikina toimii. Tällä kertaa mulla ei ollut kardemummaa, niin se jäi taikinasta pois, mutta sitä voi tuohon lisätä sen puolisen ruokalusikkaa jos tahtoo.