Valmis kakku |
Mielettömän mehevä suklaakakkupohja (gluteeniton)
Pohja:
Kakku kasattuna - yön yli jääkaapissa olleena |
190 g voita
75 g tummaa suklaata
1,5 dl rypsiöljyä
3 dl vettä
4,5 kananmunaa
1,5 dl ranskankermaa
0,75 dl maitorahkaa
2,25 dl sokeria
2,25 dl fariinisokeria
vähän reilu 7 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Kakku, jossa päällä kermavaahto - ennen vaahtokarkkimassaa |
1,5 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
1,5 rkl vaniljasokeria
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja valmistele vuoka (itse käytin suorakulmio irtoreunoja (22 x 25 cm) uunipellillä, johon asettelin vain leivinpaperin)
2. Sekoita kuivat aineet keskenenään.
3. Sulata voi ja suklaa mikroaaltouunissa
4. Sekoita voin ja suklaan joukkoon vesi, öljy, ranskankerma, maitorahka, kananmunat yksitellen ja sokerit.
5. Lisää kuivat aineet joukkoon mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 55 min.
Ylimääräisestä täytteestä ja kakkupaloista tehty iltapalaherkku. |
8. Anna jäähtyä, leikkaa kolmeen osaan ja valmista täyte.
Täyte:
4 dl kermaa
300 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
noin 2 dl Baileys-kermalikööriä
100 g tummaa suklaata
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
2. Rouhi tumma suklaa
3.Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri.
4. Pehmennä tuorejuusto haarukalla ja lisää kermavaahdon sekaan.
5. Kuumenna 1,5 dl baileysiä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen.
6. Kaada baileys ohuena nauhana kermavaahtoseokseen koko ajan sekoittaen. Maista ja lisää baileysiä halutessasi, niinkuin minä tein :)
7. Lisää suklaarouhe sekaan.
Kakun kostutukseen maidon ja baileysin sekoitusta.
Kasaa kakku vuokaan, jossa sen paistoitkin, tai irtoreunojen avulla.
Täytettä tuli sen verran reilusti, että minulla sitä jäi yli, ja tein siitä pienet iltapalaherkut.
Anna kakun maustua jääkaapissa mielellään ainakin seuraavaan päivään ennen kakun koristelua ja päällystystä.
Käytin kakun päällystykseen itse tehtyä vaahtokarkkimassaa ja koristeet on vaahtokarkkimassan ja sokerimassan seoksesta. Vaahtokarkkimassan alla on kerros maustamatonta kermavaahtoa.
Tämä kakkupohja gluteenittomana on melko hajoavaista, ja itselläni vain kakun pohja kerros pysyi ehjänä leikatessa, mutta toisen ja kolmannen kakkukerroksen sai kasattua ihan kivasti paloistakin.
Näyttää kyllä herkulliselta! En ole vielä tuota mehevää suklaakakkupohjaa kokeillut, mutta pitäis kyllä testata se.
VastaaPoistaToi on kyllä nimensä veroinen kakkupohja. Oli eri namia.
Poista