Sivut

lauantai 21. helmikuuta 2015

Baileys-täytekakku (gluteeniton)


Ystävälläni piti olla tänään tuparit. Ikäänkuin tuparilahjaksi tein hänelle kakun. Tuparit sitten flunssan takia peruuntuivat joten kakku jäi mulle. Melkosen iso kakku. Minä ja mies kahestaan ei sitä kyllä saada tuhottua. Mies saakin kakkua viedäkseen töihin - työkaverit toivottavasti nauttivat tästä baileys-suklaa -täytteisestä suklaatäytekakusta.


Valmis kakku
Pohjana on suklaapossun mielettömän mehevä suklaakakkupohja 1,5 kertaisena ja gluteenittomana ja sen verran muokattuna, että ranskankerman korvasin osittain maitorahkalla. Täytteenä tummalla suklaarouheella maustettu baileys-tuorejuusto-kermatäyte.


Mielettömän mehevä suklaakakkupohja (gluteeniton)

Pohja:
Kakku kasattuna
 - yön yli jääkaapissa olleena

190 g voita
75 g tummaa suklaata
1,5 dl rypsiöljyä
3 dl vettä
4,5 kananmunaa
1,5 dl ranskankermaa
0,75 dl maitorahkaa
2,25 dl sokeria
2,25 dl fariinisokeria
vähän reilu 7 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Kakku, jossa päällä kermavaahto
 - ennen vaahtokarkkimassaa
reilu 2 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
1,5 rkl vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja valmistele vuoka (itse käytin suorakulmio irtoreunoja (22 x 25 cm) uunipellillä, johon asettelin vain leivinpaperin)
2. Sekoita kuivat aineet keskenenään.
3. Sulata voi ja suklaa mikroaaltouunissa
4. Sekoita voin ja suklaan joukkoon vesi, öljy, ranskankerma, maitorahka, kananmunat yksitellen ja sokerit.
5. Lisää kuivat aineet joukkoon mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 55 min.
Ylimääräisestä täytteestä
 ja kakkupaloista tehty
iltapalaherkku.
7. Kokeile kypsyys tikulla jo ennen ajan umpeutumista ja peitä paiston loppuvaiheessa kakku foliolla pinnan palamisen estämiseksi tarvittaessa.
8. Anna jäähtyä, leikkaa kolmeen osaan ja valmista täyte.


Täyte:

4 dl kermaa
300 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
noin 2 dl Baileys-kermalikööriä
100 g tummaa suklaata

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
2. Rouhi tumma suklaa
3.Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri.
4. Pehmennä tuorejuusto haarukalla ja lisää kermavaahdon sekaan.
5. Kuumenna 1,5 dl baileysiä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen.
6. Kaada baileys ohuena nauhana kermavaahtoseokseen koko ajan sekoittaen. Maista ja lisää baileysiä halutessasi, niinkuin minä tein :)
7. Lisää suklaarouhe sekaan.


Kakun kostutukseen maidon ja baileysin sekoitusta.

Kasaa kakku vuokaan, jossa sen paistoitkin, tai irtoreunojen avulla.

Täytettä tuli sen verran reilusti, että minulla sitä jäi yli, ja tein siitä pienet iltapalaherkut.

Anna kakun maustua jääkaapissa mielellään ainakin seuraavaan päivään ennen kakun koristelua ja päällystystä.

Käytin kakun päällystykseen itse tehtyä vaahtokarkkimassaa ja koristeet on vaahtokarkkimassan ja sokerimassan seoksesta. Vaahtokarkkimassan alla on kerros maustamatonta kermavaahtoa.

Tämä kakkupohja gluteenittomana on melko hajoavaista, ja itselläni vain kakun pohja kerros pysyi ehjänä leikatessa, mutta toisen ja kolmannen kakkukerroksen sai kasattua ihan kivasti paloistakin.







2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä herkulliselta! En ole vielä tuota mehevää suklaakakkupohjaa kokeillut, mutta pitäis kyllä testata se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä nimensä veroinen kakkupohja. Oli eri namia.

      Poista