Sivut

perjantai 14. marraskuuta 2014

Mokkainen daim-kakku

Oon leiponut kyllä, mutta en ole ehtinyt päivittää. Nytkin mun ptiäis tehä jotain ihan muuta, mutta aattelin nyt kuitenkin kirjoitella välillä vähän näitä aikaansaannoksiani tänne. Kaikkea en oo kuvannut ja valitettavasti olen unohtanut reseptin osasta niistä mitä olen kuvannut. Olen ollut kovin epäorganisoitunut.

Mutta, mutta... Tämä mokkainen  daim-kakku syntyi isänpäiväksi. Idea kakkuun tuli pikkuveljeltäni, jolle lupasin synttärikakun. Toiveena oli mokkapalapohjainen daim-täytekakku. Tällainen siitä mun päässäni syntyi. Pikkuveli sai oman kakkunsa isänpäivänaattona (vain 4 kuukautta synttäreiden jälkeen :D ) ja mökiltä palaavaa isääni odotti samanmoinen kakku jääkaapissa seuraavana päivänä eli isänpäivänä.


Mokkainen daim-kakku (gluteeniton) (2 pienenhköä tai 1 iso kakku)

3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
noin 1 dl vahvaa kylmää kahvia
noin 1 dl maitoa
5 dl gluteenittomia jauhoja
200 g sulaa voita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutukseen
maitoa

Väliin:
1 pss pirkka vaniljakastike aineksia
noin 3 dl maitoa
1,5 isoa daim-patukkaa

Päälle:
200g maraboun daim-suklaata
0,75 dl kermaa
1,5 isoa daim-patukkaa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata voi.
3. Sekoita gluteenittomat jauhot ja leivinjauhe sekä kaakaojauhe keskenään, samoin maito ja vesi keskenään.
4. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
5. Lisää vaahdon sekaan maito-vesi -seos.
6. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen myös glut.jauho-leivinjauhe.
7. Lopuksi voisula - sekoita  (Itse jopa varovasti vatkaimella vatkaan - pienimmällä teholla)
8. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 25 min.
9. Anna jäähtyä.
10. Leikkaa jäähtyneestä levystä reunat pois, ja leikkaa loppu levy 4 yhtä suureen osaan. (Tai kahteen jos haluat ison kakun).
11. Aseta pohja(t) lautaselle ja kostuta vähän maidolla.
12. Valmista täyte pilkkomalla daimit rouheeksi ja sekoittamalla vaniljakastikeaines maitoon.
13. Levitä vaniljakastike pohjalle ja ripottele daim-rouhe päälle.
14. Nosta toinen levy päälle ja kostuta sitä hieman maidolla.
15. Kuumenna kerma kattilassa tai mikrossa. Pilko suklaalevy ja lisää kerman joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
16. Valuttele kakun/kakkujen päälle ja ripottele pintaan vielä rouhittuja daimpatukoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti