Sivut

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Gluteeniton herkkumysli


Mun uusi iltapalaherkkuni on maustamatonta soijavalmistta, omena tai appelsiini pilkottuna ja desin verran tätä herkkumysliä. Nams.

Alunperinen ohje täältä. Muokkasin vähän omaan käyttöön.


Gluteeniton herkkumysli

10 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl maapähkinöitä
1 dl pellavansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
1 dl chiansiemeniä
1 pss (250g) rusinoita
1 dl kookosöljyä
3 runsasta ruokalusikallista hunajaa

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet.
3. Kuumenna kookosöljy ja hunaja isossa kattilassa. Älä keitä.
4. Lisää öljy-hunajaseokseen kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet. Sekoita kunnolla. 
5. Lisää halutessasi rusinat jo nyt. Itse tein näin ja minusta rusinoihin tuli uunissa kiva suutuntuma.
6. Levitä mysliä uunipellille noin puolet ja paahda uunissa noin 15 minuuttia. Mysli palaa suht helposti, niin sitä kannattaa vahtia tarkkaan. Toimi samoin loppumyslin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti