Sivut

lauantai 13. syyskuuta 2014

Sacheroll



Nami-hiiren blogissa on käynnissä leivontakilpailu, jossa tehtävänä oli leipoa yhdistelmäleivonnainen - tyyliin brookie = brownie+cookies. Pakollisena toisena osana oli kääretorttu. Minä päätin yhdistää kääretortun sacher-kakkuun. Sacherkakku oli minulle uusi leivonta tuttavuus. Samoin tuo suklaakuorrutus oli uutta minulle, joten eipä tuo kuorruttaminen täydellisesti onnistunut. Oman haasteensa kuorruttamiseen toi halkeillut pohja. Gluteeniton sacher-kakku pohja ei ole sitä kaikkein helpointa käsiteltävää huomasin :D


Sacheroll (gluteeniton)

200 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 sl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori

Kostutukseen:
maitoa ja kahvia

Väliin:
300 g aprikoosimarmeladia (mulla oli 230 g purkki, ja vähän naftisti tuntu olevan)
2 tl sitruunanmehua

Päälle:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
noin 1 rkl voita

Tarjoiluun:
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen suklaa ja voi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Pese sitruuna ja raasta puolikkaan kuori ja purista mehu.
5. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
6. Kaada munavaahdon sekaan varovasti sekoittaen sula voi-suklaa -seos.
7. Siivilöi joukkoon jauhot. sekoita varoen.
8. Sekoita lopuksi taikinaan sitruunan kuori ja raaste.
9. Kaada taikinan leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja pasita 200 asteessa noin 30 min. Älä paista liikaa!
10. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä hetki.
11. Laita aprikoosimarmeladi ja sitruunan mehu kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.*
12. Kostuta pohjaa tarpeen mukaan. Joko maidolla tai kahvilla tai molemmilla, kuten itse tein.
13. Levitä pohjan päälle marmeladia, mutta jätä pieni osa, jotta voit valmiin rullan vielä peittää myös marmeladilla.
14. Kääri levy rullaksi varovasti. Kääri leivinpaperin väliin tiukalle rullalle ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
15. Laita pöydälle leivinpaperi, sen päälle ritilä ja nosta rulla ritilän päälle. "Voitele" lopulla marmeladilla.
16. Valmista suklaakuorrute kuumentamalla kerma kiehuvaksi, ja lisäämällä kuuman kerman sekaan suklaa paloina. Sekoittele ja sulata suklaa kermaan. Lisää lopuksi voi.
17. Kuorruta torttu, jätä vähän kuorrutetta tekstiä varten.
18. Kirjoita tortun pintaan hammastikun avulla haluamasi teksti. Laita loppukuorrute pursotinpussiin ja pursota teksti. Laita kakku jääkaappiin.
19. Ennen tarjoilua vatkaa kermavaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

* Avomieheni ei voi sietää sattumia eli "hölkkyjä" mm.jogurtissa ja aprikoosimarmeladissa, siksi sauvasekoittimen käyttö. Tosin minustakin tässä tämä tasainen marmeladi toimii paremmin kuin hölkkyinen :)

Pikkusen leikatessa hajosi :/




11 kommenttia:

  1. Kiitos makeasta ideoinnista ! Peukutusta kisaan!

    Terkuin nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Varmasti herkullista! Sacher-kakku on niin ihanaa :) Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  3. Sacheroll - ihan mahtava idea! :) Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  4. Yksi minun lempäristä pääsi kääriin. Ihana! Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaapa herkulliselta! Minä osallistuin mokkapalakääretortulla ;D tsemppiä kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) tsemppiä kisaan myös sinulle. Mokkapalat on mun kaikkien aikojen suosikkileivonnainen.

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista