Mutta tässä ohje siis tulee.
Minttuinen - viennettan inspiroima - juustokakku (gluteeniton)
Pohja:
200 g gluteenittomia suklaakeksejä
45 g sulatettua voita
2,5 dl kermaa (flora vispi)
300 g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
2,5 rkl minttuviinaa
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
Noin 0,5 dl vettä
(2 maustemittaa vihreää elintarvikeväriä)
Suklaalevyihin ja koristeeksi:
50 - 100 g tummaa suklaata
1. Sulata tumma suklaa ja levitä ohuiksi levyiksi leivinpaperin päälle. (onnistui kivasti kun tämän teki pakastimessa olleen uunipellin päälllä). Halutessasi tee suklaasta myös koristeita kakun päälle. Laita jääkaappiin. Tämä kannaattaa tehdä jo muutamaa tuntia aiemmin kuin kakun teon aloittaminen. Tai vaikka jo edellisenä päivänä.
2. Valmista pohja: Murskaa keksit ja lisää keksimurskan joukkoon sulatettu voi.
3. Taputtele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
6. Sekoita etukäteen hieman notkistettu tuorejuusto kerman sekaan.
7. Sulata valkosuklaa, ja lisää se sekä vaniljasokeri ja minttuviina täytteeseen.
8. Värjää halutessasi vihreäksi.
9. Kuumenna vesi kiehuvaksi, ja liota liivatelehdet veteen. Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan.
10. Laita noin kolmasosa täytteestä jääkaapissa olleen keksipohjan päälle. Siihen päälle taittele suklaa"levystä" kerros (kuitenkin niin ettei mene ihan reunoille asti). Tähän päälle puolet jäljellä olevasta täytteestä ja jälleen suklaakerros. Ja loput täytteestä tähän päälle.
11. Kakku jääkaappiin useammaksi tunniksi. Mieluiten yön yli.
12. Koristele halutessasi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti