Raparperi-vaniljapullat (noin 20 kpl)
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
80 g voita
7-8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
250 g raparperia
1,5 dl sokeria
tilkka vettä
1 pss blå band vaniljakastike-aines
1 rkl vaniljasokeria
Voiteluun:
1 muna
1. Valmista täytettä varten raparperihillo: Kattilaan raparperit, tilkka vettä ja sokerit ja keittele kunnes raparperit ovat kunnolla pehmeitä. Anna jäähtyä.
2. Lämmitä maito ja lisää maidon joukkoon sokeri, vaniljasokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita.
3. Sekoita pienen jauhomäärän joukkoon kuivahiiva, ja alusta jauhot taikinaan.
4. LIsää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa takinasta kimmoisa. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi.
5. Kohota taikinaa noin 40 min.
6. Kun taikina on kohonnut, kaulitse taikina levyksi.
7. Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään.
8. Levitä täyte taikinalevylle ja rullaa taikina.
9. Leikkaa noin 20 palaksi ja nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan vielä noin puoleksi tunniksi.
10. Lämmitä uuni 225 asteeseen, voitele pullat munalla ja paista noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti