Sivut

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Raparperi-vaniljapullat



Meillä ei juurikaan mene ruokaa hävikkiin. Ehkä joku on huomannut jo aiemminkin mun maininneen leipovan jotain, koska kaapissa sattui olemaan jotakin pilalle kohta menevää. Niin syntyi nämä pullatkin. On meinaan avomiehellä jäänyt rahkat syömäti, kun mun sämpylöitä oli aamuisin ja iltaisin popsinut pakkasesta. Jo edellinen rahka-murupiirakka syntyi tarpeesta päästä rahkoista eroon, ja niitä oli jäljellä vieläkin, joten keksin tehdä näitä. Ja saimpa näihin pakkasesta viimeiset viime vuotiset raparperitkin.

Raparperi-vaniljapullat (noin 20 kpl)

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa

1 muna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
80 g voita
7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
250 g raparperia
1,5 dl sokeria
tilkka vettä
1 pss blå band vaniljakastike-aines
1 rkl vaniljasokeria

Voiteluun:
1 muna

1. Valmista täytettä varten raparperihillo: Kattilaan raparperit, tilkka vettä ja sokerit ja keittele kunnes raparperit ovat kunnolla pehmeitä. Anna jäähtyä.
2. Lämmitä maito ja lisää maidon joukkoon sokeri, vaniljasokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita.
3. Sekoita pienen jauhomäärän joukkoon kuivahiiva, ja alusta jauhot taikinaan.
4. LIsää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa takinasta kimmoisa. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi.
5. Kohota taikinaa noin 40 min.
6. Kun taikina on kohonnut, kaulitse taikina levyksi.
7. Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään.
8. Levitä täyte taikinalevylle ja rullaa taikina.
9. Leikkaa noin 20 palaksi ja nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan vielä noin puoleksi tunniksi.
10. Lämmitä uuni 225 asteeseen, voitele pullat munalla ja paista noin 10 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti