Suklainen kahvikakku (gluteeniton)
4,5 - 5 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin 1,5 dl perunajauhoja, loput vaaleaa glut.jauhoseosta)
4 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
250 g maitorahkaa
0,5 dl maitoa
2 kananmunaa
150 g voita
100 g suklaata (käytin noin 50 g valkosuklaata, ja 50 g maitosuklaata)
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, ja voitele ja jauhota (tai vuoraa leivinpaperilla) vuoka.
2. Sulata voi.
3. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi
4. Sekoita sokeri, vaniljasokeri, suola, sooda, jauhot ja kaakaojauhe.
5. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat, rahka ja sulatettu voi keskenään.
6. Yhdistä seokset ja lisää suklaarouhe. Sekoita taikina tasaiseksi.
7. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 45-60 min.
Huom. Taikina ei ole juoksevaa. Jos haluat tasaisen pinnan kakkuun, tasoita se ennen uuniin menoa. Itse jätin tarkoituksella pinnan epätasaiseksi.
Kakun voi halutessaan koristella, esim. sulatetulla suklaalla, tomusokerilla, tai tomusokeri-vesikuorrutteella.
Ja kakku näyttänee paremmalta kuivakakku vuoassa, mutta minen omaa semmoista - vielä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti