Sivut

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Sitruunainen kahvikakku

Mun kakulle tuli uunissa naama :)

Ja tässä toinen versio kuivakakusta, johon rahkapurkit saa kaapista päiväyksen mentyä umpeen.

Sitruunainen kahvikakku (gluteeniton)

4,5 - 5 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin 1,5 dl perunajauhoja, loput vaaleaa glut.jauhoseosta)
4 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
250 g maitorahkaa
muutama ruokalusikallinen maitoa
2 kananmunaa
150 g voita
1 sitruuna

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, ja voitele ja jauhota (tai vuoraa leivinpaperilla) vuoka.
2. Sulata voi.
3. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.
4. Sekoita sokeri, vaniljasokeri, suola, sooda ja jauhot.
5. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat, rahka ja sulatettu voi keskenään.
6. Yhdistä seokset ja lisää sitruunan kuori ja mehu. Sekoita taikina tasaiseksi.
7. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 45-60 min.
8. Koristele halutessa
si tomusokerilla tai tomusokeri-vesi -kuorrutteella




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti