Sivut

torstai 20. maaliskuuta 2014

Perunarieskat (myös gluteeniton)


Tovi on taas vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Välissä on tullut leivottuakin, mutta ei ole ollut muka aikaa päivittää. Tänään onneksi on. Nurkassa lojui 5 kilon säkki perunaa. Mikäpä olisikaan parempi tapa alkaa määrää vähentämään kuin perunarieskojen teko. Hommahan alkoi sitten perunamuussin teolla.


Gluteenittomat


Perunarieskat (12 isohkoa rieskaa):

7 dl perunamuussia
1,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1,5 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen.
Sekoita kylmän perunamuussin sekaan kananmunat.
Normaalit
Lisää suola, kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.
Nostele lusikalla taikinaköntsiä leivinpaperilla peitetylle uunipellille (6kpl /pelti). Ripottele köntsien päälle hieman jauhoa ja taputtele rieskoiksi.
Pistele haarukalla rieskaan muutamia reikiä.
Paista uunissa noin 8 minuuttia, kunnes pinnasta on tullut kauniin ruskea.





Erinomaista lämpimänä voin ja teekupposen kera



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti