Tovi on taas vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Välissä on tullut leivottuakin, mutta ei ole ollut muka aikaa päivittää. Tänään onneksi on. Nurkassa lojui 5 kilon säkki perunaa. Mikäpä olisikaan parempi tapa alkaa määrää vähentämään kuin perunarieskojen teko. Hommahan alkoi sitten perunamuussin teolla.
Gluteenittomat |
Perunarieskat (12 isohkoa rieskaa):
7 dl perunamuussia
1,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1,5 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen.
Sekoita kylmän perunamuussin sekaan kananmunat.
Normaalit |
Nostele lusikalla taikinaköntsiä leivinpaperilla peitetylle uunipellille (6kpl /pelti). Ripottele köntsien päälle hieman jauhoa ja taputtele rieskoiksi.
Pistele haarukalla rieskaan muutamia reikiä.
Paista uunissa noin 8 minuuttia, kunnes pinnasta on tullut kauniin ruskea.
Erinomaista lämpimänä voin ja teekupposen kera |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti