Sivut

keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Tattarikupit - gluteeniton (ja maidoton) vaihtoehto ruissipseille

Pikkujouluaika on kuumimmillaan ja kaikkialla on ohjeita pikkucocktailpaloista ruissipseihin tai vastaaviin tehtyinä. Ei oo mun silmiini gluteenittomia vaihtoehtoja sattunut.

Tänä vuonna on myös näkynyt piparikuppeja, jotka voi halutessaan täyttää joko sinihomejuustolla tai jollakin makealla täytteellä.

Näistä kahdesta tää mun idea sitten kehittyi. Ja idean syntymiseen johti myös riisipiirakoista yli jäänyt kuoritaikina, jotka paistelin "leipäsiksi".


Nämä tattarikupit ovat helppoja ja jos et niitä kupin muotoon paista, niin ne toimivat naposteltavana ihan semmoisenaan tai ne voi maustaa haluamallaan mausteella tai yrtillä, tai vaikkapa voin tai margariinin kanssa.

Tämä mamma pääsee perjantaina pieniin jouluihin käväisemään, ja aikoo sinne viedä näitä kuppeja joko kinkku- tai lohitäytteellä. Vielä en oo päättänyt kummalla.


Tattarikupit (n.24 kpl)

3 dl tattarijauhoja
2 tl psylliumia
noin 1 tl suolaa
1 dl kylmää vettä
25 g voita tai jos tarvitset maidottomat kupit, niin maidotonta margariinia

leipomiseen
tattarijauhoja

kuppien tekoon tarvitset myös
minimuffinivuoka

1. Laita uuni kuumenemaan 275 - 300 asteeseen.
2. Sulata voi tai margariini.
3. Sekoita tattarijauhot, psyllium ja suola keskenään.
4. Lisää kuivien aineiden joukkoon vesi. Sekoita.
5. Lisää sulatettu rasva, ja sekoita.
6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse ohuehkoksi levyksi.
7. Ota esimerkiksi peruspiparimuotilla levystä kuvioita irti ja asettele ne väärinpäin  olevan minimuffinivuoan kolojen päälle. (kuva)
8. Paista uunissa noin 7 - 8 min. Tarkkaile väriä, nämä palavat helposti.
Ennenkuin otat uunista tarkista, että kupit ovat rapsakoita, eivätkä enää pehmeitä.

Jos et halua tehdä kuppeja vaan sipsejä, niin leikkaa kaulitusta taikinasta haluamasi muotoisia paloja ja asettele ne uunipellille ja paista niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti