Sivut

perjantai 24. marraskuuta 2017

Gluteeniton, maidoton ja munaton piparitaikina


Huomioita tästä ohjeesta ja taikinasta.

Uunin lämpötilalla on iso merkitys - meidän uunilla se on 210 astetta.
Kauli taikina todella ohueksi.
Käytä leipomiseen sellaista jauhoseosta, joka ei sisällä nostatusaineita - tai kauli esim.kaura- tai tattarijauhon avulla.

Gluteeniton, maidoton ja munaton piparitaikina

1,5 dl siirappia
1,5dl soijamaitoa
2,5 dl sokeria
1 rkl soodaa
100 g maidotonta margariinia
2,5 - 3 rkl piparkakkumaustetta
1,5 tl kardemummaa
0,5 - 1 tl suolaa
8,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (korvaa osa jauhoista esim.tattarilla)

1. Kiehauta kattilassa soijamaito, siirappi, sokeri ja mausteet.
2. Ota kattila liedeltä ja lisää margariini ja annna jäähtyä.
3. Sekoita sooda jauhoihin ja sekoita jauhoseos jäähtyneeseen siirappiliemeen.
4. Anna olla jääkaapissa mielellään yön yli.
5. Kuumenna uuni (200-) 210 asteeseen.
6. Kauli levy ohueksi ja ota muotilla piparkakkuja.
7. Siirrä leivinpaperoidulle pellille ja paista noin 7-8 min.



2 kommenttia:

  1. Tässä onkin jo oikea tonton-piparitaikina! Ihan huippua, miten piparitaikinan saa onnistumaan näinkin, ja se sopii niin monelle. Pitääpä laittaa resepti talteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näistä tuli kyllä hyvänmakuisia. Miehen mielestä parhaat olivat ne, jotka jäivät vähän pehmeiksi :)

      Poista