Sivut

keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Porkkanakakkumuffinit (gf)


Ihanan meheviä ja makoisia, ja tämän hetken leivonnaisia. Ja helppoja. Ei vatkausta.

Ekat kokeiluni näistä tein dr.oetkerin syötäviin muffinivuokiin - aika hauska :) Kuvasssa näkee hyvin lapsiperheen arjen. Tässä oli äidin oma hetki muffinin kera :D




Muffnit ovat myös maidottomia, mutta kuorrutteessa käytin rahkaa ja vaniljakastikejauhetta.


Porkkanakakkumuffinit (n. 15 kpl)

4,5 dl hienoa porkkanaraastetta
1,5 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
3dl gluteenittomia jauhoja
3 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä

kuorrutus
250 g maitorahkaa
2 rkl vaniljakastikejauhetta
1-2 tl vaniljasokeria tai vaniljatahnaa
(sokeria)

Päälle voi ripotella vähän kanelia ja/tai koristerakeita

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja asettele paperiset muffinivuoat muffinipellille
2. Raasta porkkanat.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää kuivien aineiden joukkoon ensin porkkanaraaste.
5. Sekoita joukkoon sitten öljy ja munat yksitellen.
6. Laita muffinivuokiin ja paista 15-20 min. kokiele kypsyys tikulla.
7. Anna muffinien jäähtyä.
8. Kuorrutetta varten sekoita rahkan joukkoon mut aineet. Maistele sokeirn tarve. Itse muffinit ovat melko makeita, niin kuorrute saa mun mielestä jäädä melko "raikkaaksi".
9. Pursota tai levitä kurrute muffineille.


Mehevyytensä ansiosta muffinit ovat erittäin hyviä vielä 3-4 pvää tekemisen jälkeenkin. S'äilytys jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti