Sivut

keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Dumlepalat (gf)

Tein ristiäisiin myös näitä suussasulavia dumlepaloja. Unohdin vain ottaa kuvan näistä rstiäispöydässä. Kevyesti harmittaa.

Tässä levy ennen paloiksi leikkaamista


Ja tässä palat näkyvät kirahvikeksien takana :)


Leivontapäivänä, jolloin nämä tein, ei mulla oikein onnistunut mikään. Mä poltin allini (taitavaa, eikö totta?), mä pilasin kaksi kakkupohjaa ja kaadoin vesi-sulatettuvoi -seoksen ympäri keittiötä. Myös tätä kuorrutetta tehdessäni söhlin niin, että laitoin kattilaan yhden desin sijaan kolme desiä kermaa, mutta hyvää tästä tuli - parempaa kuin sillä alunperisellä kuorrutteen ohjeella, jonka löysin fazerin sivuilta. Mutta liikaa tätä kuorrutetta sillä ohjeella tuli -  2dl kermaa on varmaan hyvä määrä. Sen mukaan muokkaan nyt tähän kuorrutteen ohjeen.

Pohjana käytin gluteenitonta kinderpiirakan pohjaa.

Leivos on muuten gluteeniton, mutta dumle on "saattaa sisältää vehnää tuote", joten jos tarjoat näitä keliaakikoille, kerro tämä, jotta he voivat itse päättää voivatko syödä vai eivät.

Dumlepalat (gf)

6 dl sokeria
n. 4,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vetää
300 g sulatettua voita
4 kananmunaa

kuorrute
2 dl vispikermaa
300 g dumlekarkkeja
noin 2 - 3 dl tomusokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
3. Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään.
4. Lisää voi-vesi -litku kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
5. Lisää puukauhalla samalla sekoittaen munat yksi kerrallaan.


6. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 30-35 min. Älä paista ylikypsäksi. Ota uunista ja anna jäähtyä.
7. Valmista kuorrute. Laita kattilaan kerma ja karkit.
8. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Kun dumlet ovat sulaneet täysin, keittele seosta miedolla lämmöllä vielä noin 10-15 minuuttia. 
9. Siivilöi kuorrutteen sekaan tomusokeri ja sekoita tasaiseksi (siivilöinti tässä äärimmmäisen tärkeää - tomusokeri jää helposti paakuiksi.)
10. Anna kuorrutteen viilentyä ja jähmettyä noin 45 asteiseksi.
11. Kaada kuorrute viilenneen pohjan päälle, ja siirrä heti jääkaappiin tai jopa pakastimeen. 
12. Jos haluat dumlepaloista kauniita, leikkaa pakastimessa jähmetetty levy paloiksi veitsellä,jonka joka leikkuun välissä huuhtelet kuumalla vedellä ja jopa jätät märäksi. Paina tasateräinen veitsi pohjan läpi ja vedä terä tasossa kiinni pois leivoksesta

Tämä leivos on varsin makeaa, joten pienet annospalat riittää.
Mieheni tosin kykenee syömään tätä puolikkaan pellin kerralla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti