Sivut

torstai 24. elokuuta 2017

Tuplasuklainen banaanikakku (G)

Banaanit hyötykäyttöön. Mulla oli taannoin unohtunut piiloon muutama banaani. Ne olivat jo NIIN ruskeapillkkuisia, että edes minä en tohtinut niitä sellaisenaan syödä, vaikka tykkäänkin ylikypsistä banaaneista.

Uohtuneista banaaneista mä useimmiten teen banaanikaurakeksejä (superhelppo ja sokeriton ja gluteeniton), joiden ohjeen laittanen blogiin myös jossakin vaiheessa, mutta tällä kertaa teki mieli kakkua. Hyvää ja makeaa kakkua. Siitä tämän kehittely :)



Tuplasuklainen banaanikakku

3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 ylikypsää banaania
100 g sulatettua voita 
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
40 g valkosuklaaa
120 g tummaa suklaata

Koristeluun halutessa esim. tummaa sulatttua suklaata

1. laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen
2. voitele ja jauhota pienehkö kakkuvuoka (glut.jauhoilla)
3. muussaa banaanit ja rouhi suklaa
4. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kaneli keskenään.
5. Lisää banaanit, sula voi ja suklaarouhe.
6. Sekoita joukkoon lopuksi kananmunat.
7. Kaada seos vuokaan ja paista vuoasta riippuen 30 - 45 min.
8. Jäähdytä kakku ja kumoa se. Halutessasi koristele esim. sulatetulla tummalla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti