Sivut

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Sitruuna-lakritsilaskiaispulla (gluteeniton)


Ah ja nam! Nyt tuli semmonen testivoittaja, että huhhuh!


Ihana tuore ja pehmeä pulla, lemon curd ja hopeatoffeekermavaahto. Aivan törkysen hyvää! En voi muuta kuin suositella kaikille, ihan kaikille.

Perinteinen laskiaispulla hillolla ja kermavaahdolla on toki hyvää sekin, enkä todellakaan ole sitä lyttäämässä, mutta mä ehkä rakastuin tähän twistiin.

Täydellinen gluteeniton pulla

Lemon curd ja hopeatoffeekerma kannattaa tehdä edellisenä päivänä.

Sitruuna-lakritsilaskiaispulla (gluteeniton)

Lemon curd
2 sitruunan kuori
1 dl sitruunanmehua
3 keltuaista
1,5 dl sokeria
50 g voita

1. Raasta pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehua 1 dl.
2. Laita kattilaan kuoriraaste, sitruunanmehu, sokeri ja keltuaiset.
3. Kuumenna seosta koko ajan samalla vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Laske lämpötilaa ja ja jatka sekoittamista, kunnes seos vähän paksunee.
4. Kaada kulhoon ja siirrä kylmään vesihauteeseen. Vatkaa säkövatkaimella, kunnes seos muuttuu vaahtomaiseksi.
5. Lisää sekaan voi pieninä nokareina ja  jatka vatkaamista kunnes seos on tasainen.
6. Siirrä purkkiin, ja jääkaappiin. (säilyy jääkaapissa parikin viikkoa)



Hopeatoffeekerma
2,5 dl kuohukermaa
150 g hopeatoffeekarkkeja

1. Kaada kerma kattilaan ja lisää karkit.
2. Kuumenna kermaa samalla koko ajan sekoittaen. Jatka kunnes kaikki karkit ovat sulaneet kerman sekaan.
3. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä aivan kylmäksi. Mielellään jopa yön yli.



Pullataikina
3 dl maitoa
pullat ennen uunia
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
n. 7 dl sunnuntain vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
85 g pehmeää voita

1. Lämmitä maitoa hieman ja liuota hiiva siihen.
2. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki.
3. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja kananmuna.
Pullat uunissa
4. Sekoita leivinjauhe noin 3 desiin jauhoja ja lisää jauhot maidon sekaan koko ajan vaivaten.
5. Vaivaa joukkoon pehmeä voi.
6. Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina alkaa irrota reunoista ja tuntua kimmoisalta. Vaivaa taikinaa vielä hetken aikaa.
7. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä tanko.
8. Jaa tanko noin 10-12 yhtäsuureen osaan ja pyörittele pulliksi ja nosta kohoamaan leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle noin 30 minuutiksi.
9. Lämmitä uuni 200-225 asteeseen.
10. Voitele pullat ja paista 12-20 min.
Uunista oton jälkeen

Pullan kasaaminen
1.. Vatkaa hopeatofffeekerma vaahdoksi ja siirrä halutessasi pursotuspussiin.
2. Halkaise pullat.
3. Levitä pohjan päälle kerros lemon curdia.
4. Pursota tai lusikoi hopeatoffeekermavaahtoa lemon curd kerroksen päälle ja iske pullan lakki päällimmäiseksi.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti