Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Punaherukkavalkosuklaajuustokakku



Huomenna on mun viimeinen työpäivä nykyisessä hommassani. Perjantaina alkaa uudet hommat eri kaupungissa.
Koska huomenna ei normityötiloissa olla, leivoin jo eiliseksi (toiseksi viimeiselle päivälleni) mukavaisille työkavereilleni hieman herkkuja.


Tämä ohje on pienin muutoksin makeaa blogista.


Punaherukkavalkosuklaajuustokakku (gluteeniton)

Pohja
200 g gluteenittomia vilhelmiinoja
25-30 g sulatettua voita

Valkosuklaatäyte
2 dl vispikermaa
175 g tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
200 g valkosuklaata
3 liivatetta (2 riittänee)
vähän vettä

Punaherukkatäyte
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
175 g tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
4 liivatetta

Koristeluun
marenkeja
valkosuklaata
itsetehtyjä pieniä sokerimassaruusuja


1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voisula keksien joukkoon, ja painele seos irtoreunavuoan pohjalle (jota peittää leivinpaperi). (24 cm vuoka)
2. Laita valkosuklaatäytteen ja punaherukkatäytteen liivatteet likoamaan. 
3. Sulata valkosuklaa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Vatkaa kerman joukkoon rahka ja tuorejuusto.
6. Sekoita joukkoon sula valkosuklaa.
7. Kuumenna tilkka vettä, ja sulata valkosuklaatäytteen liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita.
8. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita ja siirrää kylmään.
9. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa punaherukat siivilän läpi. Sekoita marjanesteen joukkoon punaherukkatäytteen liivatelehdet.
10. Vatkaa kerma vaahdoksi.
11. Lisää tuorejuusto ja rahka. Sekoita.
12. Kaada joukkoon marja-liivateneste ohuena nauhana ja sekoita.
13. Kaada täyte valkosuklaatäytteen päälle, tasoita ja siirrä kylmään vähintäään 4 tunniksi. 
14. Irrota kakku reunoista ja koristele. 




 Lisäksi tarjolla oli mojito-juustokakkua, jonka ohje on täällä. Lisäsin tällä kertaa tosin hieman rommin määrää :)


Tein myös astetta terveellisempää herkkua. Raakasnickerspaloja. Ohje täällä.  Tein tuplamäärän ohjeeseen nähden pienillä muutoksilla. 
Koska halusin paloista vegaanisia jätin hunajan pois pohjasta kokonaan, ja päällyssuklaassa korvasin sen kookossokerilla.


Lisäksi oli vadelmasuklaatäytekakku, jonka ohjeen tulen laittamaan blogiin myöhemmin.



4 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja!
    Odotankin mielenkiinnolla vadelmasuklaatäytekakun ohjetta!😊
    Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti 😊 ja samoin. Mukavaa torstaita.

      Vadelmasuklaatäytekakku on kovin yksinkertainen, mutta toimii.

      Poista
  2. Kaunis kakku, ja maut varmasti osuvat yksiin. :p

    VastaaPoista