Sivut

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Snickers raakana

Tein tuossa viikonloppuna kokeilun muutamaan raakakakkuun. Jos ne ovat hyviä - tänään maistetaan - niin laitan ohjetta jakoon tännekin.

Jotenkin tuo raakaleivonta jäi päälle ja väsäsin sitten vielä kokeeksi raakasnickersiäkin. Tuli aika hyvää.

Mä käytin nyt tähän omaan kokeiluuni suolapähkinöitä. Jos haluat tehdä kaiken "oikein", käytä normimaapähkinöitä ja ruiski niiden päälle vähän suolaa. Mä testasin Terveen Hyvää -blogin ohjetta, ja tein siitä vain puolikkaan annoksen, paitsi kuorrutusta vähän reilummin.

Huomasin muuten juuri, että Kakkumonsteri oli myös juuri tehnyt snickers-patukoita. Kakkumonsterin patukat ovat vegaanisia (makeuttajana vaahterasiirappi) - nämä minun tekemäni eivät ole, koska sisältävät hunajaa. Jos kaapissasi on vaahterasiirappia, niin voinet tästä ohjeesta tuon hunajan sillä korvata jos vegaanisia haluat :)

Ohje on maidoton, munaton, gluteeniton, viljaton ja soijaton. Ja lähes vegaaninen.

Snickers raakana

Pohja:
0,5 dl maapähkinävoita
1 rkl hunajaa
1 rkl mantelijauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
6 taatelia (pehmeää kuivattua - käytin urtekramin)
0,5 rkl kookosöljyä
noin 1 rkl vettä
hippunen vaniljajuhetta
ripaus suolaa

Päälle;
0,5 dl kuorettomia maapähkinöitä
suolaa
(tai suolapähkinöitä)

Suklaakuorrute:
2 rkl kookosöljyä
1,5 rkl hunajaa
2 rkl raakakaakaojauhetta

1. Mittaa maaapähkinävoi kippoon. Jos se on kovin jäykkää, lämmitä sitä ihan pikkuisen mikrossa.
2. LIsää maapähkinävoin joukkoon loput pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi.
3. Vuoraa pienehkö astia (käytin noin 14 cmx 14 cm kokoista) kelmulla, ja taputtele pohja sinne. laita pakastimeen.
4. Valmista täyte laittamalla kaikki aineet blenderiin, ja surauta tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Laita täyte pohjan päälle.
5. Murskaa (suola)pähkinöitä pikkuisen veitsellä, ja ripottele ne täytteen päälle. (jos et käyttänyt suolapähkinöitä, ruiski päälle vähän suolaa). Siirrä astia pakkaseen.
6. Valmista suklaakuorrute sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Jos kookosöljy on kovaa, lämmitä sitä ihan vähän (sulaa noin 23 asteessa). Levitä kuorrute pohjan ja täytteen päälle, ja siirrä jälleen pakastimeen väh. puoleksi tunniksi.
7. Leikkaa paloiksi.

Minä leikkasin ensin reunat tasaiseksi, ja sen jälkeen sain levystä 9 kaunista pientä suupalaa.

2 kommenttia:

  1. Nämä on ihania! Mun uus suosikkiherkku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Nämä on kyllä tosi nameja :) täytynee jossain vaiheessa kokeilla sillä vaahterasiirapilla.

      Poista