Sivut

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Helppo gluteeniton brownies kinuskitwistillä


Voitin gluteenittoman maailman arvonnassa viime vuonna, ja sain palkinnoksi ison kasan erilaisia jauhoja. Huomasin tuossa, että saamani luomu brownies jauhoseos oli edelleen kokeilematta, ja sen parasta ennen päiväyskin alkoi lähestyä. Päätinpä testata. En juurikaan näitä valmiita "lisää vain vesi" -tyyppisiä ratkaisuja ole käyttänyt. Tätäkään en ihan ohjeen mukaan mennyt, vaan lisäsin taikinaan kinuskikastiketta, ja brownies sai päälleensä ihanan kinuskikerman. Toimi. Ja vaikutti kyllä hyvältä tuo jauhoseoskin (Ei ole maksettu mainos, vain oma kokemus :) )



Helppo gluteeniton brownies kinuskitwistillä
1 paketti gluteeniton maailma luomu brownies -jauhoseosta
200g laktoositonta pehmeää/sulaa voita
2 kananmunaa
1 dl kinuskikastiketta

Kuorrutus
1,5 dl vispautuvaa soijakermaa tai vispikermaa
0,5 - 1 dl kinuskikastiketta

Koristeluun
esim. suklaaströsseleitä

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen,
2. Sekoita voi, kananmunat ja kinuskikastike.
3. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada leivinpaperilla peitettyyn uunivuokaan (mulla oli noin 23cmx23cm)
5. Paista uunissa noin 20 - 25 minuuttia. Ei tarvitse paistaa ihan kypsäksi.
6. Anna jäähtyä.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi.
8. Vatkaa kerman sekaan kinuskikastike. Maista, mikä määrä itsellesi on hyvä.
9. Levitä kerma brownies pohjan päälle, ja koristele suklaaströsselein.
10. Mun suositus on, että nauti jääkaappikylmänä :)




2 kommenttia: