Sivut

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Valkosuklaa-sitruunamuffinit pääsiäiseksi


Kaikenmoista kivaa on listalla kokeiluun menossa tänä vuonna  - pääsiäisleivonnaisia siis. Nämä ihanat muffinit pääsivät ensimmäisenä testiin. Olivat hyviä. Nam.


Tällä ohjeella tulee 12 keskikokoista muffinia. Mehevien ja helppojen suklaarouhemuffinssien ohjetta noin puolikkaana käytin (alkuperäinen blogini ohje täällä ) ja kuorrutteena paras kakunkuorrute ikinä, mutta ilman mansikkaista makua.

Valkosuklaa-sitruunamuffinit kera kuorrutteen
1,75 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhoa
ripaus suolaa
50 g voita
100g sitruunalimerahkaa (arla keittiö)
1 muna
60 g pieneksi hakattua valkosuklaata

kuorrute
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita
200 g tomusokeria
75 g valkosuklaata
vihreää elintarvikeväriä

koristeluun 1 pss cloettan suklaarakeita

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata voi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, muna ja sitruunalimerahka.
5. Yhdistä jauhot ja rahkaseos. Sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa.
6. Lisää taikinaan lopuksi valkosuklaa.
7. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista uunissa noin 25 minuuttia.
8. Sillä välin kun muffinit jäähtyy, valmista kuorrute.
9.  Sulata valkosuklaa.
10.Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.
11. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa ilmavaksi.
12. Lisää valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. LIsää vihreää väriä.
13. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa ruohotylla, ja pursota heinäkasat muffinien päälle. Koristele vielä suklaarakeilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti