Eilen teki jälleen mieleni leipoa. Kaapistani löytyi levy tummaa suklaata, joten päätimpä googlailla mitäpä hyvää siitä tekisi. Törmäsin italialaisen suklaakakun ohjeeseen, ja koska minulla sattui olemaan myös tomusokeria jäljellä juurikin tuo 200 grammaa, meni tämä kakku kokeiluun. Ja kannatti.
Ainekset:
200
g tummaa suklaata
100
g voita
4
kananmunan keltuaista
200g
tomusokeria
1,5
rkl perunajauhoja
1
tl vaniljasokeria
4
kananmunan valkuaista
1.Sulata
suklaa ja rasva vesihauteessa eli astiassa kuumenevan veden päällä.
Siirrä astia pois vesihauteesta, kun suklaa on sulanut, sekoita ja
anna jäähtyä (esimerkiksi siirtämällä astia nyt kylmään
veteen).
2.
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja seulo
joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri.
3.
Sekoita keltuaisvaahto jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon.
4.
Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 23 cm) ja leikkaa
leivinpaperista pohjalle vuoan pohjan kokoinen
pyöreä pohja tai jos käytät irtopohjavuokaa, laita leivinpaperi
pohjaan reunojen yli ja kiinnitä vasta sitten reunat. Leikkaa
ulkopuolelta ylimääräinen paperi pois. Voitele reunat ja sirottele
reunoille rouhittua pähkinää.
5.
Kaada taikina vuokaan ja paista torttua 180 asteessa 20-30 minuuttia.
Kakun kuuluu jäädä sisältä kosteaksi ja pehmeäksi. Jos kakku
kypsyy liikaa, siitä tulee kuiva. Jäähtyessään kakku kiinteytyy,
mutta jää rakenteeltaan suklaamaisen pehmeäksi. Tarjoa kylmänä.
Pinnan voit hunnuttaa kevyesti tomusokerilla.
Suklaatorttu
sopii keliaakikolle, ja jos käytät laktoositonta suklaata ja
margariinia, myös laktoosi-intolerantikolle.
Ohje
on Giovanna Folonarin keittokoulusta, Ruffinon viinitilalta
Toscanasta Italiasta.
Kuva
ei valitettavasti ole kovin kaunis, kun kakun ihanan rapea pinta
vähän hajoili.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti