Sivut

torstai 26. helmikuuta 2015

Valkosuklaa-turkinpippurikonvehdit


Ei tarvitse olla joulu, että voi tehdä ja syödä suklaakonvehteja. Eikä suklaakonvehtien teon tarvitse olla edes vaikeaa.

Tein valkosuklaisia konvehteja ja sitruunaisia valkosuklaakonvehteja, jotka molemmat maustoin turkinpippurirouheella.

(sitruunaiset) valkosuklaaturkinpippurikonvehdit (n.24 konvehtia)

130 g valkosuklaata (panda)
100 g sitruunavalkosuklaata (fazer lemon)
noin 3 rkl turkinpippurirouhetta

1. Ota ensin käsittelyyn tavallinen valkosuklaa ja temperoi se (täällä on hyvät ohjeet temperointiin.)
2. Lisää joukkoon vähän vajaa 2 rkl turkinpippurirouhetta ja sekoita.
3. Lusikoi seos pakastepussiin.
4. Leikkaa pussista yksi kulma auki ja pursota suklaa konvehtimuotteihin.
5. Kopauta muottia muutama kerta pöytää vasten ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
6. Toimi samoin sitruunavalkosuklaan kanssa - lisää sinne loput turkinpippurirouheesta.



lauantai 21. helmikuuta 2015

Baileys-täytekakku (gluteeniton)


Ystävälläni piti olla tänään tuparit. Ikäänkuin tuparilahjaksi tein hänelle kakun. Tuparit sitten flunssan takia peruuntuivat joten kakku jäi mulle. Melkosen iso kakku. Minä ja mies kahestaan ei sitä kyllä saada tuhottua. Mies saakin kakkua viedäkseen töihin - työkaverit toivottavasti nauttivat tästä baileys-suklaa -täytteisestä suklaatäytekakusta.


Valmis kakku
Pohjana on suklaapossun mielettömän mehevä suklaakakkupohja 1,5 kertaisena ja gluteenittomana ja sen verran muokattuna, että ranskankerman korvasin osittain maitorahkalla. Täytteenä tummalla suklaarouheella maustettu baileys-tuorejuusto-kermatäyte.


Mielettömän mehevä suklaakakkupohja (gluteeniton)

Pohja:
Kakku kasattuna
 - yön yli jääkaapissa olleena

190 g voita
75 g tummaa suklaata
1,5 dl rypsiöljyä
3 dl vettä
4,5 kananmunaa
1,5 dl ranskankermaa
0,75 dl maitorahkaa
2,25 dl sokeria
2,25 dl fariinisokeria
vähän reilu 7 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Kakku, jossa päällä kermavaahto
 - ennen vaahtokarkkimassaa
reilu 2 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
1,5 rkl vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja valmistele vuoka (itse käytin suorakulmio irtoreunoja (22 x 25 cm) uunipellillä, johon asettelin vain leivinpaperin)
2. Sekoita kuivat aineet keskenenään.
3. Sulata voi ja suklaa mikroaaltouunissa
4. Sekoita voin ja suklaan joukkoon vesi, öljy, ranskankerma, maitorahka, kananmunat yksitellen ja sokerit.
5. Lisää kuivat aineet joukkoon mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 55 min.
Ylimääräisestä täytteestä
 ja kakkupaloista tehty
iltapalaherkku.
7. Kokeile kypsyys tikulla jo ennen ajan umpeutumista ja peitä paiston loppuvaiheessa kakku foliolla pinnan palamisen estämiseksi tarvittaessa.
8. Anna jäähtyä, leikkaa kolmeen osaan ja valmista täyte.


Täyte:

4 dl kermaa
300 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
noin 2 dl Baileys-kermalikööriä
100 g tummaa suklaata

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
2. Rouhi tumma suklaa
3.Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri.
4. Pehmennä tuorejuusto haarukalla ja lisää kermavaahdon sekaan.
5. Kuumenna 1,5 dl baileysiä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen.
6. Kaada baileys ohuena nauhana kermavaahtoseokseen koko ajan sekoittaen. Maista ja lisää baileysiä halutessasi, niinkuin minä tein :)
7. Lisää suklaarouhe sekaan.


Kakun kostutukseen maidon ja baileysin sekoitusta.

Kasaa kakku vuokaan, jossa sen paistoitkin, tai irtoreunojen avulla.

Täytettä tuli sen verran reilusti, että minulla sitä jäi yli, ja tein siitä pienet iltapalaherkut.

Anna kakun maustua jääkaapissa mielellään ainakin seuraavaan päivään ennen kakun koristelua ja päällystystä.

Käytin kakun päällystykseen itse tehtyä vaahtokarkkimassaa ja koristeet on vaahtokarkkimassan ja sokerimassan seoksesta. Vaahtokarkkimassan alla on kerros maustamatonta kermavaahtoa.

Tämä kakkupohja gluteenittomana on melko hajoavaista, ja itselläni vain kakun pohja kerros pysyi ehjänä leikatessa, mutta toisen ja kolmannen kakkukerroksen sai kasattua ihan kivasti paloistakin.







sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Gluteenittomat laskiaistötteröt


Kun noita leivonta- ja kokkausohjelmia niin rakastan, niin yhdessä Britannian paras leipomo -jaksossa eräs leipomo teki leivonnaisen tötterön mallisena.  Jo silloin jäin miettimään, jotta voisinko itsekin tuota mallia jossakin hyödyntää ja nyt tuli tilaisuus. Tosin eilen tötteröt tehtyäni huomasin, että ainakin muutamassa muussakin leivontablogissa oli samanmoiseen ratkaisuun päädytty. Aika hauskaa :)

Näin ne tein.



Gluteenittomat laskiaistötteröt

3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeira
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
n. 7 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
85 g pehmeää voita

Täyte:
mansikkahilloa
noin 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
sokeria
vaniljasokeria

Foliota
Öljyä
kananmuna voiteluun
(tomusokeria)




1. Muotoile foliosta 15 tötteröä.
2. Kuumenna maito reilusti lämpimäksi (enemmän kuin 42 astetta)
3. Lisää maidon joukkoon psyllium. Anna turvota 5 - 10 min.
4. Sekoita maidon sekaan sokerit, suola ja kananmuna.
5. Sekoita kuivahiiva ja leivinjauhe noin 3 desilitraan jauhoja. Lisää maidon joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Vaivaa joukkoon tässä vaiheessa pehmeä voi.
7. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten kunnes takina alkaa irrota reunoista ja tuntua kimmoisalta.
8. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa noin 15 osaan.
9. Pyörittele palat ensin palloiksi ja sitten noin 25 - 30 senttisiksi tangoiksi. Litistä tangot.
10. Öljyä tötterö, ja pyöritä tötterön pohjasta alkaen taikinasuikale tötteröksi tötterön päälle :) Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Tee loput tötteröt samoin.
11. Anna kohota noin 30 min.
12. Kuumenna uuni 225 asteiseksi.
13. Voitele tötteröt munalla ja paista tötteröitä noin 15 minuuttia. Poista foliotötterö paiston jälkeen.
14. Anna pullien jäähtyä.
15. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
16. Voitele tötteröt ensin hillolla ja pursota tai lusikoi tötteröihin kermavaahtoa.
17. Halutessasi koristele tomusokerilla


perjantai 13. helmikuuta 2015

Pikkupizzoja

Tein minipizzoja tällä pohjan ohjeella. Pohjan tein kaksinkertaisena ja minipizzoja tuli 22 kappaletta. Pizzojen täytteinä oli:

Lohi-katkarapu (osassa myös homejuustoa)



Pepperoni-tomaatti (osassa myös homejuustoa)



Kana-pekoni-pesto



Ilmakuivattu kinkku -mozzarella


Lisäksi kaikissa pizzoissa pohjalla tomaattimurskaa ja valkosipulia ja pepproni- sekä lohi-pizzoissa myös punasipulia.


sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kakkukokeiluja muutaman vuoden takaa

Suklainen kakkupohja ja minttuinen täyte.
Tarkalleen en muista, mutta tuorejuustoa, kermaa, valkosuklaata ja minttulikööriä käytin

Sokerimassa ja koristemassat ylipäätään ei oo mulle kauhean tuttuja. Olen itse tehnyt vaahtokarkkimassaa muutama vuosi sitten ja sillä muutaman kakun päällystänyt. Ei niistä kovin kummosia tullut, mutta tilanteisiin, joihin ne tein, ne passasivat kyllä ihan hienosti :)

Angry birds -kakku oli mun ensimmäinen ja tuo keskimmäinen kakku oli mummon 85-vuotissynttärikakku - ja lahja hänelle samalla. Hello Kitty -kakkuun olin todella tyytyväinenkin jopa.

Kaikissa kakuissa peruspäällystysmassana on siis käytetty itsetehtyä vaahtokarkkimassaa. Käytin kinuskikissan ohjetta. Keltainen, punainen, vihreä ja sininen massa olivat kaupasta valmiina ostettua värjättyä sokerimassaa.

Vaalea kakkupohja ja vanilja-mansikkatäyte
        
Vaalea kakkupohja ja vanilja-mustikkatäyte


keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Apua kaivataan.

Kaipailisin apuja. Palaan leivontahommiin viimeistään ensi viikon lopulla ja pääni on täynnä ideoita. En millään osaa päättää, että mikä maku parhaiten passaisi tumman oluen ja suklaan kanssa. Mitä mieltä sinä olet? Olisiko se valkosuklaa? Daim? Joku marja? Jotain muuta? Olisi kiva jos kommentoisit joko tähän tai sitten facebook-sivulleni täällä.